ایران معادل حدود 10 تریلیون دلار (10 هزار میلیارد دلار) ذخایر گازیِ قابل استحصال دارد و این به جز ذخایر اثبات شده نفت است. در دنیایی که روز به روز بیشتر برای گاز طبیعی بهعنوان منبع انرژی تشنه میشود، چرا ایران همچنان فرصتهایش را میسوزاند؟
آنچه ایران بهعنوان حق کنسرسیوم هندی کاشف میدان گازی فرزاد B به رسمیت میشناسد «سهم کنسرسیوم هندی در مشارکت در توسعه میدان» است، نه «سهم 30 درصدی در بهرهبرداری از میدان حتی در صورت عدم مشارکت در توسعه» و دولت هند باید به این موضوع توجه کند.
کارشناس حوزه قفقاز گفت: در هرحال برداشت از ذخایر خزر بیش از آنکه اقتصادی باشد، سیاسی است و روسها، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان بهخوبی این مسئله را درک و سرمایهگذاری کرده و درحال اکتشاف هستند و تنها دست ایران خالی است.
در گزارشهای اویل پرایس درباره ساختار هیدروکربوری ایران در دریای خزر، نویسنده با اعتماد به نفس تمام درباره جزئیات توافق سه کشور ایران، چین و روسیه درباره سهام مجتمع گازی میدانی صحبت میکند که اساسا وجود خارجی ندارد.
درحالی ادعا شده که "روسیه اجازه برداشت از 8 حلقه چاه گازی در دریای خزر را به ایران نداده" که تاکنون ایران اصلا میدان گازیای در این منطقه کشف نکرده است.
با ادامه بازی موش و گربه بر سر صادرات گاز روسیه به اروپا، شرکت گازپروم حاضر نشد برای اکتبر گاز بیشتری از طریق اوکراین به اروپا ارسال کند و باعث افزایش 10 درصدی قیمتها در روز سه شنبه شد.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: مهمترین چالش صنعت نفت این است که امکان فروش وجود ندارد و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود چالشهای زیای در این صنعت وجود دارد لذا امیدواریم که این مشکل برطرف شود تا بتوانیم سایر مشکلات را برطرف کنیم.
مدیرکل بنادرو دریانوردی امیرآباد گفت: "نخستین محموله صادراتی مونواتیلن گلایکول(MEG) ، تولید شرکت پتروشیمی شازند ، به شکل فلکسی تانک از بندر امیرآباد به مقصد آستاراخان روسیه بارگیری و ارسال شد."
وزیر انرژی روسیه و سفیر پاکستان در مسکو سندی را امضا کردند که امکان اجرای پروژه ساخت خط لوله گاز "جریان پاکستان" را (که قبلاً بهعنوان خط لوله شمال ـ جنوب شناخته میشد) فراهم میکند.
یک تحلیلگر حوزه نفت گفت: روسیه این تصور را داشت که نفت ایران مزاحم است و بعد از ۲۰۱۷ که ما وارد مذاکرات برجامی شدیم نفت ایران همواره یک مولفه بوده، بنابراین روی آن متمرکز شد.